Sommer i Nordjylland: Fårup Sommerland bygger Danmarks største rutsjebane

Foto: 3D tegning af Fønix.
Profilbillede
dato

Forlystelsesparken Fårup Sommerland vil fra næste sæson kunne byde gæsterne velkomne til Danmarks absolut største rutsjebane, der har en højde på 40 meter og en topfart på 95 kilometer i timen.

Forlystelsen med navnet Fønix vil koste Fårup Sommerland tæt på 100 mio. kr., og rutsjebanen bliver således med afstand den største forlystelses-investering nogensinde i parkens 46-årige historie.

Gæster med en trang til et adrenalinsus kan godt begynde at gnide sig i hænderne og rette blikket mod Danmark og Nordjylland i 2022.

Forlystelsesparken Fårup Sommerland kan næste år slå dørene op til Danmarks ubetinget største rutsjebane, når Fønix vil rejse sig fra skovbunden og stige 40 meter op mod himlen over Fårup Sommerland.

"Det her er en historisk stor dag for Fårup Sommerland. Vi er ualmindelig stolte over, at vi nu endelig kan løfte sløret for, at Fårup kommer til at have Danmarks absolut største rutsjebane fra næste år. Det er en tilføjelse, vi har arbejdet på gennem lang tid, og vi ser ekstremt meget frem til at kunne nyde udsigten til Fønix i forlystelsesparken inden længe," siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.


Foto: Direktør i Fårup Sommerland, Niels Jørgen Jensen.

Udover at være Danmarks største rutsjebane vil Fønix også blive den hurtigste med en topfart på 95 kilometer i timen. Rutsjebanen bliver 40 meter høj, mere end 900 meter lang og er samtidig den rutsjebane med mest såkaldt airtime - oplevelse af vægtløshed - i Skandinavien med 14 forskellige elementer som drop, loops og twists.

Samtidig bliver Fønix den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, som giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder.

Fårup Sommerland-direktør Niels Jørgen Jensen forventer, at Fønix’ nyskabende design vil føre international opmærksomhed med sig.

"Det er første gang, at verden ser en rutsjebane med dette helt unikke design. Derfor forventer vi også, at Fønix vil blive et trækplaster for nogle af verdens mange rutsjebaneentusiaster, der vil komme til Danmark for at prøve en rutsjebane med en ganske særlig opbygning. Samtidig tør vi også godt love alle andre danske og internationale gæster, at Fønix bliver det vildeste, man kan opleve i dansk kontekst," lyder det fra Niels Jørgen Jensen, der samtidig fortæller at Fønix vil blive 16 meter højere end parkens hidtil højeste forlystelse, Saven.

Største investering i Fårups historie
Det er en af verdens førende rutsjebaneproducenter, hollandske Vekoma, der står bag designet og opførelsen af Fønix. Hele projektet vil koste knap 100 mio. kr., og det bliver dermed også parkens med afstand største investering i en forlystelse nogensinde.

Næststørste investering skete i 2013, da Fårup Sommerland præsenterede forlystelsen Orkanen til en pris i omegnen af 44 mio. kr.

Ifølge Fårup-direktøren vil Fønix formentlig blive en af de største investeringer i den danske turismeindustri i 2022.

"Det er helt bevidst, at vi opgraderer i en sådan grad på nuværende tidspunkt, og vi ser det som et vigtigt skridt på vejen ud af corona-skyen. Vi har i turismebranchen en stor opgave foran os for at få gæsterne tilbage, og derfor er det afgørende, at vi investerer i vores turismeprodukt og udvikler attraktionerne. Det er det, der skal skabe konkurrencefordele på længere sigt, således at både vi og branchen som helhed kan rejse os fra corona-asken som Fugl Fønix," siger Niels Jørgen Jensen.

Gæster i Fårup Sommerland vil allerede på nuværende tidspunkt kunne se stor aktivitet på byggepladsen, hvor rutsjebanen Fønix de næste ca. 10 måneder vil tage form og rejse sig.

Direktør Niels Jørgen Jensen forventer at kunne klippe snoren til Danmarks største rutsjebane i forbindelse med sæsonåbningen i påsken 2022.

Kilde: Fårup Sommerland